Lifestyle

You HATE it or you LOVE it..

05/25/2015

Yep, you hate it or you love it. Een middenweg is er eigenlijk (meestal) niet.

Nee, we hebben het hier niet over de nieuwe single van Nick & Simon (geen kwaad woord over hen trouwens). Maar we hebben het hier overrr……

*tromgeroffel*

HARDLOPEN!

En I LOVE it :-)  Nouja die liefde moest wel een aantal jaren groeien maar tegenwoordig kan ik zeggen dat het echt één van mijn favoriete sporten is.

 

Wanneer ik mensen vertel dat ik hardloop zeggen ze (bijna) altijd:  “Hardlopen? Getverrr! Dat vind je niet écht leuk toch? Je doet het omdat het goed voor je lichaam en conditie is, of niet?”  Ehm.., duh! Natuurlijk doe ik het in eerste instantie omdat het goed voor mijn lichaam is. Om die reden ben ik er zeker ook ooit mee begonnen. Oh nee, trouwens.. nee dat is helemaal niet waar. Ik ben ooit begonnen IN MIJN VRIJE TIJD  hard te lopen omdat we (mijn teamgenoten en ik) gedwongen werden door onze hockeytrainer en we anders de wedstrijden niet bij konden houden ha-ha.  Maar goed, dat ter zijde, nu ren ik in ieder geval 100 %, geheel vrijwillig. :)

De eerste paar keren een rondje rennen zijn echt verschrikkelijk, dat geef ik eerlijk toe. Het voelt alsof je er totaal niks van bakt en na 10 seconden al buiten adem bent. Maar het wordt beter. Echt! Na een week of 3 merk je al dat je het veel beter volhoudt!

Running early

Het gevoel wat je van (en vooral: na) hardlopen krijgt is moeilijk te beschrijven. Wanneer ik over straat ren voel ik me fit en trots. Want hallo, ik ren daar wel mooi even ‘fris en fruitig’ (na een tijdje niet zo frisjes meer natuurlijk), terwijl de meeste mensen scheurend  op hun scootertje voorbij komen, stiekem wensend dat zij ook zo sportief bezig waren. ;)

Alle begin is moeilijk, en het duurde een tijdje voordat ik een lekker stukje achter elkaar kon rennen maar ik ben heel blij dat ik heb doorgezet.

Zomaar een paar voordelen van hardlopen (er zijn er sowieso nog veel meer) op een rij:

– Het is GRATIS (héél fijn)

– Het is buiten, zeker s’ochtends vroeg door het park is dat echt genieten, hello fresh air!

– Je kunt het doen wanneer je wilt. Voor elk moment is wel wat te zeggen. s’Ochtends voor werk/studie (voor de zéééér gemotiveerden ;) ) om je dag vol energie te beginnen, of misschien juist voor het avondeten om de stress van de dag even lekker van je af te zweten.

– Het werkt therapeutisch. Even je hoofd leegmaken en alleen maar denken aan het rennen of naar je ademhaling luisteren (hoewel ik die ademhaling nooit hoor want ik kan NIET rennen zonder muziek in mijn oren)

– Last but not least: je wordt er super fit door! Ik ben best wat kilo’s verloren mede doordat ik met regelmaat besloot hard te lopen. En écht niet lange einden ofzo hoor, ikzelf ren zelden langer dan 35 minuten.

Wake up andrun

 

Sporten, en dus ook hardlopen, is véééél leuker met hippe sportkleding (naar mijn mening), dus meteen een goed excuus om die shopsessie te plannen! Zie hieronder een paar van mijn favo ren-kledij :)

run shirt h en m

Dit sportshirt heb ik zelf van H&M en is mijn favo loopshirt! Lekker stofje en met een tintje fluor roze ;)
Hier is een iets nieuwe versie te vinden.

sport bh h&mEen favorietje, sport bh! Hier te vinden, koopie!

Ren broek

Ik ren eigenlijk altijd in een ‘basic’ zwarte hardloop tight, zoals deze hierboven. Vind ik lekker zitten en in zwart voel ik mij toch het lekkerste (het meest ‘flatteus’ ;) ). Hoewel ik printjes ook té gek vind, misschien wel mijn volgende koopje. De zwarte van hierboven is hier te vinden bij Intersport, is van Paddington.

Aesics blauw roze

Last but not least, bovenstaand zie je mijn hardloop schoenen, Asics. Erg belangrijk om te investeren in goede schoenen, dit is de enige investering die je echt moet doen om lekker (en zonder blessures!) te kunnen hardlopen.

Zoooo, zoals je ziet vind ik het leuk om een fel kleurtje toe te voegen aan mijn sportkleding. Een tintje fluor in een basic item en het helpt/draagt al bij aan de motivatie! :-)

Waar wacht je nog op? Trek die (stoute) sportschoenen aan en give it a try!!!

xoxo

Foto’s: Pinterest en Google

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply