Europe Lifestyle Travel

Waarom wintersport het állerleukste is

04/19/2017

Met een hees stemmetje werkte ik mezelf vandaag door mijn (gelukkig) korte werkdag heen. Want ik moet toegeven: weer aan het werk gaan na een wintersportvakantie blijft toch een dingetje. Nadat je vier volle dagen in de buitenlucht bent geweest (en ehh iedere middag in de après skibar te vinden was) valt die eerste werkdag best wel tegen. ;-)
Maarrrr.. wintersport is fantastisch. Helaas ben ik nooit als klein meisje met mijn ouders mee geweest. Maar sinds de middelbare gaan we met een gezellige groep ieder jaar richting het witte goud in Oostenrijk, jawohl. En daar leerde ik snowboarden.

Een tripje wintersport kan ik iedereen aanraden. Niets is ermee te vergelijken! Need some convincing? Hier zijn mijn zeven redenen:

1. De natuur. Zodra de magische besneeuwde bergtoppen opdoemen maakt mijn hart een sprongetje. De natuur in de bergen is oogverblindend mooi en went eigenlijk nooit. De stilte, de uitgestrektheid, overal sneeuw.. zucht. Bij terugkomst denk ik altijd: wat is Nederland toch plat!!!

2. Een zeer belangrijke reden: het is een FEESTJE. Maar echt. De sfeer in de après skibar onderaan de piste na een dag hard gaan en sporten is niet te evenaren. Een rozig gezichtje en dan dat verfrissende drankje smaakt net even beter. En nee, dat is dus niet zoals op het ‘après-ski feest’ bij de plaatselijke voetbalclub of kroeg.

3. Je bent de hele dag aan het sporten. Zitten, opstaan, roetsjen, weer zitten, opstaan etc. etc. Flink wat verzuurde kuiten, en na een dag of twee al zieke spierpijn maar hey, je werkt aan die killerbody! Mits je het er vervolgens niet weer dubbel en dwars aan drinkt natuurlijk. ;)

4. Je bent de hele dag buiten. In de frisse, zuivere, berglucht. Je voelt je gewoon instant gezonder zodra je de lift uit stapt.

5. Het is één groot sociaal gebeuren. Praatje in de lift met een wildvreemde. Hier je board laten staan. Daar je ski-stokken neerleggen. Elke keer denk ik: het zal toch niet..? Maar negen van de tien keer vind je die na een paar uur in de kroeg weer op precies dezelfde plek terug. Lees: het vertrouwen in de mensheid is weer hersteld. :-)

6. Grenzen verleggen. Het blijft eng en onnatuurlijk om jezelf van een berg af te gooien. Zeker op je snowboard duw je je lichaam als het ware van de berg af en moet je goed doordraaien om niet met een noodgang naar beneden te kletteren. Een haat-liefde verhouding heb ik ermee. Eng, heerlijk, eng.. heerlijk! Het voelt zó lekker als lukt.

7. Kaiserschmarrn. De perfecte mix van pannekoeken, warme kersen, poffertjes, appeltaart en gebakken ei. Een beetje flauw maar het is waar: de succeslunch op iedere wintersport!

Als ik je nu nog niet overtuigd hebt, dan weet ik het ook niet meer! Dus hup, trommel je vriendjes of familie op en boek een tripje naar het Witte Goud!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply