Europe Travel

W a r s c h a u – 2016

08/16/2016

Warschau. De hoofdstad van Polen. Zover was ik ook ja. Maar hoe het eruit zou zien? Of welke geschiedenis er zich heeft afgespeeld? Ik had echt géén flauw idee.
Tot we er afgelopen juli dus een bruiloft hadden en een paar dagen in deze historische stad mochten verblijven.

Vanuit Krakau vertrokken we vanaf het centraal station met de trein richting Warschau. Gewapend met een lekkere Frappuccino (met wel een héél Poolse versie van mijn naam erop) waren we 2,5 uur later in Warschau. Wat een snelle en relaxte manier van reizen!

IMG_8546
In Warschau zouden we slapen in een oud (ooit vast heel statig) hotel net iets buiten het centrum van Warschau. Hotel Lazienkowski. Niet luxe, maar het had alles wat we nodig hadden. Ook sliepen de andere Nederlandse bruiloftsgasten in dat hotel. Wel zo gezellig en dus het maakte me eigenlijk niet uit hoe het eruit zag.
hotel lazienkowski
Om de stad te verkennen hebben we een tour gedaan. De ‘Alternative tour‘ welteverstaan. Hierbij gingen we niet naar de bekende toeristische plekken maar bezochten we de andere kant van de rivier: Praga. Waar het iets ‘ruigere’ Warschau nog te vinden is.

In Praga staan nog de oudste gebouwen en de meest intacte straten van Warschau. De gebouwen daar zijn tijdens WW II namelijk niet helemaal vernield (in tegenstelling tot het centrum aan de andere kant van de rivier). De gids vertelde allerlei verhalen over Warschau tijdens de oorlog. Heel indrukwekkend.. vooral wanneer je de kogelgaten nog op de muren ziet zitten.
Met de tour zijn we ook allerlei verstopte, ommuurde hofjes in gegaan, daar waar je normaal niet zo snel zou komen. Best speciaal!
Wanneer we in Praga aankwamen, zagen we eigenlijk als eerst de dierentuin. Je kon zo in het verblijf van de bruine beer kijken (als een soort uithangbord van de dierentuin). Bizar joh!

De andere dagen hebben we vooral genoten van het lekkere weer en de gezelligheid met de andere bruiloftsgasten in de stad. We zijn onder andere naar een mega luxe en mooi restaurant geweest: een soort verborgen tuin met goede bediening en heerlijk eten.
Een kop koffie drink je het beste in het Green caffè Nero, heel centraal bij het grote plein. Vergeet ook vooral niet een heerlijk broodje of frambozentaartje te nemen! ;-)

Zoals je merkt.. Warschau is een stad met veel verborgen, mooie en fascinerende plekjes en tentjes. En de mensen zijn er super vriendelijk. Ik ga er zeker nog eens terug. x x

IMG_8233IMG_8091 IMG_8248 IMG_8266 IMG_8205IMG_8071IMG_8104

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply