Europe Travel

Verjaarsweekend in.. MADRID <3

01/19/2017

Afgelopen weekend was mijn verjaarsweekend. Ik werd 25 jaar, hoera! Mijn soort-van-omaatje (niet mijn echte oma, maar zo beschouw ik haar wel) was ook jarig: 95 werd ze. Vijf-en-negentig, wat een leeftijd!!! Dat moesten we natuurlijk vieren. Nu moet je weten dat dit omaatje niet in Nederland woont maar in.. Spanje! In Cercedilla welteverstaan, met mijn oom, tante en nichtje in een schattig bergdorpje 45 minuten van Madrid vandaan. Op naar España dus! Vrijdagochtend zat ik met mijn mams in het vliegtuig. Helaas kon ik daardoor niet mijn vriendje en tweelingbroer zijn met onze verjaardag. Maar dat was het wel waard.

Zoals je wellicht weet, heb ik een half jaar in Madrid gewoond. De mooiste stad die er is! Het voelde dus echt als thuiskomen: de luchthaven, het Spaanse geratel, de goede koffie, de tapasbarretjes, de geuren.. heer-lijk.

Met mijn lieve tante, die ons op kwam pikken, fijn weerzien!!!

De dagen erna hebben mijn mams en ik lekker uitgerust en hebben we wat wandelingen gemaakt in het dorp. Even lekker de kou in en uitwaaien. Al wandelend door de dorpse Spaanse straatjes. Wel goed inpakken natuurlijk voordat we naar buiten gaan! ;)

IMG_4201

Selfie in de plaatselijke mini kledingwinkel! ;)

Op mijn verjaardag werd ik al vroeg wakker. Mijn tante kwam binnen met een ‘confetti bom’ en er werd voor me gezongen. Ik werd super verwend: een prachtig Cluse horloge van mijn oudertjes en een toffe Guess tas van mijn familie! Blij meisje dus!!!

Processed with VSCO with hb1 preset
Na het verjaarsontbijt ben ik samen met mams met de bus naar Madrid gegaan. De reis daar naar toe is altijd al een hele belevenis. Dwars door alle dorpjes met de lokale bevolking. Veel leuker dan met de trein! Het werd een gezellige dag struinend door de oh zo bekende straten, winkels (hallo Zara sale hihihi!) en barretjes. Hieronder bijv. Moncloa, in deze wijk heb ik 6 maanden gewoond.


En.. Sol, het bekendste plein van Madrid, daar móét ik gewoon ook altijd even over heen wanneer ik in Madrid ben.


Zomaar vonden we een Cubaanse bar: ‘La Tomasa Negra‘, die ik nog niet kende. Een aanrader! Een leuke sfeer, en er speelde een tof live bandje. En gezien ik ‘net’ uit Cuba kom kan ik ‘t zeggen: het bruiste echt van de Cubaanse vibes! Ik herkende de muziek meteen, keek rond en ja hoor: ik spotte een Cubaanse vlag! Een bijpassende gin tonic (GT!) kon niet ontbreken op het verjaarsfeest met mams! ;)S’avonds vierden ‘oma’ en ik onze verjaardag met een heerlijk diner. Samen waren we 120 jaar (95 en 25): een prachtige taart had mijn tante voor ons gemaakt. We sneden hem samen aan. Bijzonder!

Processed with VSCO with hb2 preset
De dagen zijn echt voorbij gevlogen. Een heerlijke tijd gehad met mijn familie. Hieronder de laatste foto in de auto op weg naar ’t vliegveld Barajas met mijn lieve nichtje Lucía. Ik mis haar altijd al voordat ik uitgezwaaid ben..

Rond een uur of half 12 arriveerden we weer veilig en wel met KLM in Amsterdam, mijn vader pikte ons gelukkig op. Hup naar huis, waar had mijn vriendje de kamer versierd had met ballonnen: lief!!!

Op naar mijn volgende verjaardag! ;-)

IMG_4523

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Corien 01/19/2017 at 10:19 pm

    Leuk weer Geertje, fijn om je stukjes te lezen

  • Leave a Reply