Fashion Personal

Van tennisschoen naar fijnste mode-item

08/24/2018

Deze schoen past echt overal bij. Maar echt. Onder een jurkje, een jumpsuit, een short,  jeans en ja.. zelfs onder een net pak! Of ze nou de voeten van een vrouw of die van een man sieren; ze fleuren elke outfit op. Eerlijk is eerlijk; ik vind ze zelf ook echt bijna altijd hot staan! I’m speaking about… *tromgeroffel*… de Adidas Stan Smith sneaker.

Eerst een beetje geschiedenis

Wat de meeste mensen niet weten, is dat meneer Stan Smith een Amerikaanse tennisser was. Hij speelde tijdens de jaren 60 tot 80 professioneel tennis. Adidas heeft de allereerste versie van de schoen in de jaren 60 vernoemd naar deze speler, zodat hij de schoen zou promoten en dragen tijdens zijn wedstrijden. Live reclame op het veld dus, in ruil voor de vernoeming. Tot op de dag van vandaag heet de schoen nog steeds Stan Smith.

De schoen

Ok, hoe ziet die schoen eruit? Deze is gemaakt van wit leer, heeft simpel design en maak je vast door middel van veters. Maar, voor de lazy people onder ons, ze hebben de schoen ook in klittenbandversie. ;-) De schoen is van Adidas, maar heeft niet de drie bekende strepen die veel andere sneakers van het merk wel hebben, waar Adidas zo bekend om is. De Stan’s hebben wel drie rijen aan ventilatiegaatjes in de schoen. Stiekem dus toch een beetje het Adidas patroon dus. ;-)

Op de flap van de schoen staat het portret van eerder genoemde tennisser, mr. Stan Smith dus. De originele kleur van de schoenaccenten is groen. De achterkant is helder groen en ook Adidas staat er in die kleur op. De accentkleur is dus minimaal is toegevoegd en zo blijft ’t een witte sneaker.

How I wear them

Zoals ik al zei kun je de schoenen in mijn optiek eigenlijk onder alle outfits dragen. Van netjes tot sportief. Hieronder vind je ’n paar voorbeeldjes van hoe ik mijne draag. ;-) Ik heb trouwens de versie met een lichtblauwe/lila accentkleur maar denk dat deze originals (met groene accentkleur) mijn volgende aankoop worden. ;-)

Wat ik zo leuk vind is dat ze clean zijn. Geen poespas, maar helder witte, lage, comfortabele sneakers met een grappig kleuraccentje. Oh ja, en de maat die je normaal draagt kun je ook gewoon voor deze schoen bestellen. Vallen perfecto (bij mij in ieder geval).

In de zomer – playsuit
In de zomer, wanneer de mussen van het dak vallen, wil je comfortabele schoenen aan én vaak ook in blote benen over straat. Ik heb dan bijv. een playsuit of kort spijkerbroekje aan. Daar kunnen de Stan Smith’s dus ook echt prima onder. Het staat leuk en, niet onbelangrijk, je kunt er de hele dag nieuwe buitenlandse stadjes mee verkennen! Geen centje pijn of blaren. :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Door het jaar heen – een pak of pantalon

Yes, it’s true: zelfs onder een pak of een nette pantalon kunnen de Stan Smith’s de show stelen. Alsof je moeite doet (met je nette broek of pak) maar toch een beetje noncha over wilt komen.

Onder ’n zwarte pantalon en zwart colberttje.

In de zomer – denim kort
Zoals ik eerder al noemde, de sneakers rocken ook gewoon blote benen (wel effe lage sokkies natuurlijk).

In de winter – jeans
Misschien niet de meest warme schoenen, maar ook met met fijne sokjes en een jeans kun je de Stan’s prima combineren!

Hallo mannennnn ;-)
Do I need to say more? Bij mannen staan de schoenen dus ook gewoon heet!!!!

Hebben!

Denk je nu: ‘waarom heb ik deze nog niet in mijn kast’? Da’s een goeie vraag! You won’t regret them!

Dit artikel is in samenwerking met Sportshowroom tot stand gekomen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply