Netherlands Photography Travel

Valentine’s in het duurzaamste boshotel van Nederland, jawel!

02/16/2016

Collect memories, not things. Die quote past precies bij de kado’s die mijn lieve schoonmams me het liefste geeft. Een etentje, een uitje, en zoals dit keer.. een overnachting! In het ‘ duurzaamste (bos)hotel van Nederland’ welteverstaan.

Het afgelopen Valentijns weekend leek me het perfecte moment om deze overnachting te verzilveren. ;-)

collect moments not things

We vertrokken zaterdagochtend vroeg uit Leiden, op naar de de Utrechtse Heuvelrug! Iets meer dan een uurtje rijden en je hebt al helemaal het gevoel de drukte van de randstad ontvlucht te zijn. Héérlijk.

Van te voren wisten we al dat we vroeg zouden zijn, maar we probeerden toch om al in te checken in het hotel. Helaas, kamers nog niet klaar! We kregen een duurzaam (van gerecycled papier) pakketje met papieren mee waarop een wandelroute van 15 km omschreven stond, dwars door de bossen en de heide. Onze wandelschoenen en dikke truien aan. Rugzakje op de rug en we were good to go!

IMG_3552Het unieke design van het boshotel..

IMG_5271

 IMG_5290

IMG_5283

IMG_3472

IMG_5307

IMG_3497

IMG_3485

Toen we 4 uur later weer bij het hotel arriveerden konden we onze kamers in. Toffe kamer met een unieke inrichting. Middenin de kamer stond het bad, jeyyy lekker de spiertjes opwarmen!

IMG_3560

De volgende morgen zijn we vroeg opgestaan en hebben we genoten van het biologische (!) ontbijt van het hotel. Yummie, favorite time of day!

IMG_5329

Na het ontbijt hebben we een plannetje gemaakt. Wat zouden we doen die dag? We vinden het allebei heel interessant om ons onder te dompelen in verhalen van de geschiedenis en wisten dat er in Doorn het oude huis (zeg maar gerust kasteel) van de Duitse keizer Wilhelm II stond. Hij heeft dat gekocht na WWI, toen hij in ballingschap in Nederland is beland (vanwege Nederlands neutraliteit).

Het huis is tegenwoordig als museum te bezoeken. Je kunt er enkel met rondleiding rond dwalen. De gids bleek een super enthousiaste vrouw die ons veel kon vertellen over de geschiedenis van het huis. We liepen door de kamers waarin nog veel van de originele meubels stonden. Zo cool! Net of je even in 1930 bent beland.


IMG_5333het huis in Doorn.. mysterieus zo met die sneeuw hè?

IMG_5357

IMG_5360

IMG_5345na de rondleiding.. opwarmen in de Oranjerie

Ook stond er op het terrein een groot gebouw waarin een expositie over de Eerste Wereldoorlog plaats vond. Het thema was eigenlijk de vergelijking van de vluchtelingen van nu met die van tijdens WWI. Zo verschrikkelijk en confronterend om te zien. . maar zeker de moeite waard.
IMG_5356

Een heftige afsluiting maar toch geven dit soort weekendjes me veel energie! Plekken van Nederland ontdekken die je niet verwacht of waar je niet zo snel komt. Het boshotel met haar omgeving én het huis in Doorn zijn beide echt aanraders!

All photos by Geertje van Beelen

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ellen 02/16/2016 at 9:54 pm

    Leuk geschreven Geertje. Weten we gelijk hoe jullie weekend was

  • Leave a Reply