Other continents Travel

Trip naar.. Moskou!

02/23/2017

Mijn vriend en ik hebben het geluk dat kennissen en vrienden van ons verspreid over de wereld wonen. Zo ook: Kaj en Ania (zie ook mijn blog over hun Poolse bruiloft). Ze wonen in Warschau (Polen) maar verblijven voor nu tijdelijk voor werk in Moskou. Een hele goede reden dus om ze daar op te zoeken. ;) Ik was reuze benieuwd naar Rusland.

Het is altijd extra speciaal om een stad of land te bezoeken wanneer je er mensen kent. Ze nemen je mee op sleeptouw en laten je alle hotspots zien. Je komt dan net op plekken die je zelf nooit zo zou hebben gevonden in de korte dat jij er bent of wat je veel meer tijd zou kosten. En óf Kaj ons Moskou’s mooiste plekken heeft laten zien! :-)

Valentijnsdag

We vlogen s’avonds op Valentijnsdag met het altijd fijne KLM richting Moskou. Leuk detail dat KLM eraan gedacht had om iedereen een chocoladehartje te geven.

(Valentine) airport food…

De airport van Moskou ligt zo’n 40 minuten van het centrum af. We landden om 02:00 s’nachts en gelukkig stond er keurig voor ons een taxi klaar die ons naar Kajs appartement bracht. De taxirit was ietwat dubieus (auto kwijt, steeds remmen en half in slaap vallende chauffeur) en gelukkig vertelde Erik pas toen we aankwamen dat de taxichauffeur volgens hem straalbezopen was. Had hij even verzwegen, om mij niet in paniek te laten raken. Ehhh.. ‘welcome to Russia!’,  zullen we maar zeggen, haha.

 

Bekendste plekken van Moskou

De volgende dagen hebben we iedere dag uitgeslapen om vervolgens heel relaxed van de indrukwekkende stad te genieten. De eerste dagen met Kaj, vervolgens kwamen ook Wendy, Pochi en Ania over. En natuurlijk hebben we ook met onze vrienden Willem en Trudy afgesproken. Kaj had alles perfect geregeld. Via de uber taxi’s kun je in Moscow echt perfect van A naar B reizen, en dat deden we dan ook continu.


We dwaalden samen over het Rode plein en aanschouwden het imposante Kremlin. We bestudeerden de (communistische) geschiedenis in het museum en bewandelden diep onder de grond de oorspronkelijke bunker van Stalin. Deze had hij laten bouwen voor het geval de derde (atoom) wereldoorlog zou uitbreken.. Creepy!

Ook zijn we verschillende bijzondere kerken in geweest, bijvoorbeeld de de gigantische Christ the Savior Church (ook de toren beklommen met prachtig uitzicht over de stad) en de kleurrijke Basiliuskerk (met de uivormige koepels) op het Rode plein. En vergeet vooral de metrostations niet. Die zijn zeker de moeite waar om te bekijken. Kunstwerken diep, diep onder de grond. En hoe ongelofelijk is het dat er iedere dag miljoenen Russen met de metro reizen?!

Met Trudy op pad <3

 

 

Wereldberoemd theater

Op zaterdag had Kaj voor ons een privé rondleiding geregeld in het wereldberoemde Bolshoi theater. We hadden het geluk hadden nog een glimp van een auditie voor opera en een balletoefening te zien. Wat een indrukwekkende pracht en praal! Met onze gids dwaalden we door balzalen oh zo groot en voelde het alsof ik op de set van Belle en het Beest beland was. Zucht…

Eten, eten en nog eens eten

Kaj nam ons deze dagen mee naar de heerlijkste restaurants. Of het nu voor ontbijt, lunch of diner was. Super handig dat hij precies de leukste plekken wist te vinden. Onder andere: Jamie Oliver’s, Black thai en Extra Virgen.

Waarom hebben we geen popcorn latte in nederland?!

Hemelse desserts bij Black Thai
Fijn ontbijt; zwart(!) brood, avocado, tomaat en gepocheerd eitje.. mmm

Italiaans genieten bij Jamie Oliver

 

Badderen

We eindigden het weekend met z’n allen op zijn Russisch: in een oude, uit 1808(!) stammende, Banya. Dat is een badhuis voor vooral de rijke Russen. Mannen en vrouwen gescheiden, waar je de sauna in kunt gaan en vervolgens een drankje kunt drinken. Wat een speciale ervaring. En.. perfect om onze kater kwijt te raken, hihi. Daarna was het tijd om koffers te pakken, nog snel een lunch (lees: desserts) te nuttigen en met de uber terug naar het vliegveld te gaan. Back to Amsterdam!

Ania en ik komen helemaal zen uit de sauna!

Thank you so much Kaj, Ania, Fernando, Wendy, Trudy and Willem, for the lovely days Erik and I have had with you, x!

Back to the airport, bye Russia!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply els 02/23/2017 at 4:14 pm

    Zo speciaal! Prachtige reis! Word je toch meteen jalours op?! ?

  • Leave a Reply