Hotspots Netherlands Travel

#leidsetipsvangeer

01/29/2017

Iemand vroeg me laatst wat de fijnste plekkies van Leiden zijn. Denk aan: de hipste hotspots, fijnste koffietentjes en de mooiste straatjes. Ik somde een lijstje op van de plekken die ik het afgelopen jaar erg ben gaan waarderen in het Leidse, en dat bracht me op het idee om er een berichtje aan te wijden.

Ready? Daar gaan we!

  1. Waar je op je zaterdagochtend de áller áller lekkerste croissantjes van de wereld haalt: het Franse bakkertje Mamie Gourmande, zo lekker smaakt het zelfs in Frankrijk niet (en ik heb er genoeg geproefd)! Iedere zaterdag staat er een rij van mensen die dit heerlijke zaakje ook ontdekt hebben. Ff wachten, maar dan heb je even later ook een hemels baksel naast je koffie liggen.
  2. Leuke stadsbar om na het shoppen neer te ploffen of het weekend in te luiden: de Waag! Mooi ingericht en doet me altijd denken aan zo’n hippe grote bar uit New York (wat ik van de films dan ken… hihi). Ze noemen zichzelf ‘de huiskamer van Leiden’.
  3. Dat brengt me naar de volgende fijne tent. Lot en de Walvis. Ik schreef er eerder al een blogpost over.  Heerlijke gin tonics en fijne gerechten. Je kunt er voor niets verschillende watertjes tappen met citroen, munt of andere vruchten. Ook zomers is het goed vertoeven op hun gezellige terras. lot en de walvis
  4. In de lente van 2017 opent het nieuwe winkelcentrum op de Aalmarkt, daar komt ondere andere de Yoghurt Barn, een Mango én een nieuwe H&M (van vier verdiepingen!). :) Yessss, me like! Lees hier meer informatie over de nieuwe plek.
  5. Dende  is een tof restaurant aan de nieuwe Rijn waar je verschillende plankjes kunt bestellen met allerlei hapjes. Leuk concept en zeker gezellig om met vrienden of stelletjes te eten.
    Afbeeldingsresultaat voor dende leiden
  6. Koffiebar Borgman en Borgman, een espresso bar waar ze ook allerlei andere huisgemaakte drankjes en hapjes hebben! Net als Dende, is deze te vinden aan de Nieuwe rijn.
  7. The one and only (en deze kennen jullie inmiddels wel) Hooglandsekerkgracht, iedere keer weer alsof je over een franse boulevard in Paris loopt:
  8. Mabroek delicatessen. Neem maar even een kijkje op hun website. Het is eigenlijk een Islamitische slager (in een vaste winkel), maar ze hebben er ook een supermarktje omheen gebouwd. Denk aan: verse groente en buitenlandse producten, maar het allerbeste zijn hun verse tapenades, olijven en noten. Jum, jum jum! Ze staan ook altijd op de markt met een grote kraam, dan halen wij altijd onze portie noten voor de week. #tipvangeer

Zo, nu weet je al mijn lievelingsplekken in Leiden. En nu als de wiederweerga naar die mooie stad jij! ;-)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply