Life

SCHIPHOL, I’M READY FOR TAKE-OFF!

03/06/2017
Hieronder lees je mijn sollicitatiebrief (in de vorm van een blogpost + inzet van mijn social media kanalen) voor Schiphol Group. Het zorgde ervoor dat ik uitgenodigd werd op gesprek bij Schiphol!

Afgelopen vrijdagochtend lichtte mijn telefoon op. Ik kreeg een berichtje binnen. Niet zo gek zou je denken, dat gebeurt wel vaker toch? Klopt. Maar door dit specifieke berichtje begon mijn hartje ineens een stuk sneller te kloppen.

Het bleek namelijk een melding op Twitter. Verslaafd aan social media als ik ben, checkte ik meteen wat er in stond. Het was een tweet waarin ik vermeld werd door een vriend van me, Tom. Hij noemde mij als ideale kandidaat voor een vacature. Ik klikte snel door en.. hij bleek gelijk te hebben!

 

 

Wie, wat, waar?

De vacature waar mijn hartje sneller van ging kloppen is die van social media medewerker. En niet van zomaar een bedrijf: van Neerlands (en s’werelds fijnste) luchthaven: Schiphol. Nu weet ik niet hoe het met jullie zit maar ik krijg altijd een magisch gevoel wanneer ik aan Schiphol denk of op de Plaza aankom. Ik ben gek op reizen (kijk maar even hier) en al die reizen beginnen vaak bij Schiphol. Hoe tof om deel van dit bedrijf uit te kunnen maken en de corporate identiteit van Schiphol te versterken door communicatie via sociale media. De fascinatie voor bedrijfscommunicatie (intern maar vooral ook extern) zit er bij mij al lang in. Ik koos niet voor niets de master ‘Corporate communicatie en nieuwe media’ na mijn studie Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit. Hoe tof om met de communicatiestrategie van een bedrijf aan de slag te gaan en daarmee invloed te hebben op hoe mensen een merk/bedrijf zien?

Lang verhaal kort. Ik dacht: ‘hoe kan ik laten blijken dat ik de ideale kandidaat ben voor deze vacature?’. Door te laten zien dat ik social ‘adem’ en zelf een mini sollicitatie campagne (blogpost + social media) op te zetten natuurlijk!

‘Social way of living’

Schiphol Group zoekt iemand met een ‘social way of living‘. Nou, die is alvast makkelijk. Iedereen die mij een beetje kent weet hoe verslaafd ik aan social media ben. You name it, I use it. Whatsapp, Pinterest, Snapchat, Instagram, Facebook; ik gebruik het iedere dag (je begrijpt, soms tot ergernis van menig familielid of vriend(in)). Ik vind het fantastisch om momenten op een zo mooi mogelijke manier te bewaren én te delen met de rest van de wereld. En oké, ik geef het toe: ik krijg er een kick van als er vervolgens ook een hoop ‘likes’ binnenstromen. Hierin kan ik zeker een grote bijdrage leveren voor Schiphol Group!

 Match made in heaven (het opschep-gedeelte)

Voor de genoemde functie zijn uitstekende communicatieskills en talen belangrijk. Ik spreek vloeiend Nederlands and my English is also very good. ¡Y.. yo hablo un poquito Español también! Wel zo handig voor een internationale plek als Schiphol, waarin er talloze internationale verbindingen en dus ook internationale klanten zijn.

Ik ben zeer klantvriendelijk (dat blijkt uit mijn huidige functie) en maak graag mensen graag blij. Ik ben een echt mensen-mens zoals ze dat noemen (sorry voor deze ‘teiltjes-tekst’ maar het is echt zo!). Mensen werken graag met mij samen. Nee, dat verzin ik niet maar heb ik vaak gehoord/gelezen uit de feedback van (ex)collega’s! ;-)

Zoals de (toekomstige) collega’s in de Schiphol toren het overzicht bewaken van het luchtverkeer, zo bewaak ik graag het overzicht bij lopende projecten. Ik ben een echte planner en werk nauwkeurig door middel van structuur. Ik overzie processen goed en houd gemakkelijk meerdere ballen in de lucht. Dit doe ik prima alleen maar nog fijner (én gezelliger) vind ik het om met collega’s samen te werken.

Of ik van fotografie houd? Ik heb niet voor niets een spiegelreflex aangeschaft en vervolgens een begincursus fotografie gevolgd. Op mijn website vind je genoeg van mijn foto’s! Daarbij zie je meteen hoe leuk ik het vind om te schrijven en andere mensen te vermaken. Ik kan hopeloos de tijd vergeten wanneer ik aan een blogpost schrijf of foto’s aan het bewerken ben. En het delen van iets waar je trots op bent is het állerleukste om te doen.

Mag ik alsjeblieft op gesprek komen?

Ik kan nog uren hierover doorschrijven. Maar bovenstaande laat al zien dat ik héél graag in aanmerking wil komen voor de vacature van Social Media medewerker bij Schiphol en dat ik de perfecte kandidaat ben om het team te komen te versterken!

Dus lieve mensen van Schiphol GroupI’m ready for take-off: mag ik alsjeblieft op gesprek komen? Dan zorg ik ervoor dat ik die likes voor Schiphol ga binnenslepen!!!

Geertje van Beelen

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Suzanne 03/06/2017 at 8:10 am

  Super leuk Geer! Als Schiphol Group zou ik wel weten wie ik zo moeten kiezen. De ideale kandidaat staat hier boven!

 • Reply Nel 03/06/2017 at 12:10 pm

  Hoi Geertje. Als ze je zien weten ze zeker dat ze geen betere kunnen vinden. Heel veel succes!!!

 • Reply Esther Houwaard 03/06/2017 at 3:52 pm

  Geweldig geschreven Geer. Hoop op positief bericht voor je.
  Esther

 • Reply Mark Beekman 03/06/2017 at 7:32 pm

  Niks van gelogen. Succes Geer!

 • Reply Ron van der Weijden 03/06/2017 at 9:23 pm

  Uitnodigen zou ik zeggen ?

 • Leave a Reply