Europe Lifestyle Travel

Zó vier je pas een bruiloft!

08/22/2016

Zucht. Ik ben nog even aan het dromen van een fantastische dag in juli… 30 juli 2016 om precies te zijn. Dat was dé dag van onze vrienden Kaj en Ania: hun bruiloft in Warschau. Een mooie dag; het was een graad of 25 en het zonnetje liet zich vaak zien.

De bruiloft startte om 17:00 in een prachtig kerkje. Aan het einde van de middag pas, en dus konden we smiddags nog gezellig met de groep chillen in de stad:we bezochten een vlooienmarkt en gingen naar het terras. We waren tenslotte in Warschau! Een héle ontspannen manier om je zo relaxed voor te bereiden op een bruiloft.

De ceremonie in de kerk duurde een uurtje en vloog voorbij. Ik heb er geen woord van verstaan maar dat hoefde ook niet. ;-) Emoties zeiden genoeg. Na de ceremonie strooiden we rozenblaadjes naar het kersverse bruidspaar, werd er viool gespeeld en was er tijd voor felicitaties. Het officiële gedeelte zat er hierna op.

IMG_8638groupIMG_8644Kerkselfie!
IMG_8659IMG_8654

20160730_180025 03

Rond 19:00 bracht een hele toffe, antieke Engelse dubbeldekker ons naar de locatie waar het diner en het feest zouden plaatsvinden. Een aardige onderneming om met zo’n grote bus door al die kronkelende eenrichtingsstraatjes de stad door te toeren, haha.

Toen we op de locatie aankwamen wist ik niét waar ik moest kijken. Ik wist dat het één van de meest hippe en luxe locaties in Warschau was. Maar wat een toffe plek was dit joh! Een groot, statig gebouw met mooie gangen, die uiteindelijk uitkwamen in een dromerige tuin en een aansluitende kas. Prachtig versierd met bloemen, kaarsen, lichtjes en liefde.

Er was een tafelindeling gemaakt en we konden plaatsnemen aan de prachtig versierde tafels. De bediening was uitmuntend en bood ons direct een shot Vodka aan, waar ik trouwens vriendelijk voor bedankte ;-) (ik was al gewaarschuwd voor de hoeveelheid drank die er doorheen gaat op Poolse bruiloften). Het diner werd in meerdere gangen opgediend en was top. Ook de live band was erg goed en speelde de hele nacht bekende nummers.

Verder was er een speciale bar waar je cocktails (hi mojitos!) kon laten maken (check het ‘Drink menu’ op foto hieronder maar eens!), buiten tussen de glazen tafels stond een kar waar live ijs werd gemaakt, en ook de chocoladefontein ontbrak niet deze avond. Je begrijpt: ik vermaakte me wel. :-)

Nadat de eerste dans was geweest, begaven alle gasten zich naar de dansvloer en brak het feest LOS. En met los bedoel ik ook echt los. Wat kunnen die Polen dansen zeg!  Natuurlijk was het onze plicht om de polonaise te introduceren op de muziek van Guus Meeuwis en hebben we dat braaf gedaan. En in Polen gaat de laatste gast niet om 01:00 naar huis, zoals in Nederland vaak gebruikelijk is. Pas wanneer de vogeltjes weer fluiten, en het buiten weer licht wordt, dán pas gaan we naar huis. Om 05:00 om precies te zijn. En het bruidspaar deed de lichten uit om 06:00. Best wel heftig, gezien we allemaal de volgende middag om 13:00 bij de afterparty brunch werden verwacht, hihi. Maar goed, ik had er niets van willen missen. Nadat de brunch was geweest, was het langzaam tijd om weer terug te gaan, op naar het vliegveld en vervolgens naar Nederland.

Eén groot feest met allemaal fantastische mensen: ik heb genóten, met hoofdletter G.

-Kaj & Ania, thank you very much for this perfect day and night x. 

IMG_8662IMG_8670Newlyweds IMG_8666 IMG_8664 IMG_8673Foto 30-07-16 19 46 26

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply