Netherlands Travel

Op safari in eigen land!

11/01/2015

Afgelopen weekend heb ik ontdekt wat een ongelofelijk, prachtig en wild natuurgebied ons land eigenlijk rijk is. En je hoeft er niet eens lang voor te rijden of goed te zoeken. Slechts op 70 minuten rijden van Leiden en je bent er al! ;-)

Het begon eigenlijk toen mijn vriend en ik ‘De nieuwe wildernis’ in de bioscoop zagen toen deze net uit was, ik gok een jaar geleden. Ik geloofde bijna niet dat dit echt in Nederland gefilmd was. ‘Het zal wel flink gefotoshopt zijn allemaal’, dacht ik. Toch was ik stiekem wel erg benieuwd naar het decor van deze prachtige natuurfilm. Afgelopen weekend werd ik dan ook heel blij verrast door mijn vriend met twee nachtjes in het betreffende natuurgebied, genaamd: De Oostvaardersplassen.

Wij sliepen twee nachten in een hotel (Hajé hotel de Aalscholver), tussen Almere en Lelystad in. En niet zomaar een hotelkamer! Namelijk: vlak aan de snelweg maar ook vlak aan het water en aan de rand van het uitgestrekte natuurgebied. Bij het hotel merk je helemaal niet dat het pal naast de snelweg ligt. We keken vanaf ons bed op het water en de natuur. En aan de andere kant op nog geen 100 meter lag het (weg)restaurant waar we heerlijk s’ochtends ons ontbijtje konden nuttigen. Werkelijk waar: ge-nie-ten!

Hierboven zie je onze hotelkamer

  Het uitzicht vanaf onze hotelkamer.

Morning.. breakfast time in het restaurant Genoeg energie op doen om een dag ons onder te dompelen in het natuurgebied.

De eerste dag hebben we ongeveer 45 km gefietst. Een heel rondje om de Oostvaardersplassen heen. Af en toe zetten we onze fietsen neer en gingen we te voet het natuurgebied in.

 

Magisch: een kudde wilde Koniks paarden.. 

Zilverreiger in de lens!

Poot afdruk..


 

Bruine kiekendief!


 

  

De tweede dag besloten we onze auto ergens in de bossen van het naastgelegen Hollandse hout te parkeren en zijn we te voet de bossen in gegaan. Een gigantisch groot bos vol met bomen met de mooist gekleurde herfstbladeren! Op één vrouw met haar hond na, hebben we uren gewandeld zonder ook maar iemand tegen te komen. Alleen op de wereld, heerlijk.


  
  

 

 

© All photos made by Geertje van Beelen

  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply