Lifestyle Netherlands Travel

Into the wild – maar niet helemaal

07/24/2015

Kamperen. Voor sommigen een verschrikking, voor anderen een totale verademing. Ik behoor zelf tot die laatste categorie.Natuurlijk zijn er binnen het kamperen verschillende ‘niveaus’. Je kunt een super-de-luxe stacaravan huren op een camping in Zuid Frankrijk en dat kamperen noemen. Je kunt ook met enkel een tentje en een knapzak op pad gaan. Beiden manieren vallen onder het woordje ‘kamperen’.

 kam·pe·ren (kampeerde, heeft gekampeerd )in tent, camper of caravan overnachten (uit de Van Dale)

Ik zelf ging altijd, sinds ik me kan herinneren, iedere zomer samen met mijn ouders en tweelingbroer kamperen in het zonnige Frankrijk. Met de caravan en, toen we oud genoeg waren, twee kleine 2-persoons tentjes erbij.
Één groot feest, waar mijn broer en ik altijd al heel lang naar uitkeken. Iedere dag zwemmen, vriendjes maken, spelletjes spelen, veel ijsjes eten en zo nu en dan een Frans stadje bezoeken. Na drie weken kwamen we dan weer poepiebruin in Nederland terug. Heerlijke tijden als ik eraan terug denk. Gelukkig houdt mijn vriend ook van kamperen en zijn we vorig jaar zelf drie weken met de auto en een tentje achterin door Frankrijk getrokken. Ultieme vrijheid!

’t Was voor het eerst dat ik zelf ging kamperen en het beviel me heel goed. Natuurlijk zijn er ook altijd wat struggles. Want nee, het is niet relaxed als je middenin de nacht drie keer moet plassen en je eerst 100 meter met je wc-rolletje over de camping naar de toilet moet rennen. En met een natte slaapzak wakker worden omdat de tent is doorgelekt na een plens bui is ook niet heel fijn. Maar al die nadelen vallen in het niet vergeleken met alle voordelen die  kamperen geeft.

De aanleiding voor deze post is dat ik, samen met mijn vriend, vorig weekend besloot om mijn ouders een weekendje op te zoeken. Zij kampeerden voor twee en halve week met de caravan op een boeren camping in Gelderland. Het was een prachtig landgoed met daarbij een grote boerderij, waar ze het grote terrein er omheen omgebouwd hebben tot campingplekken. De grote schuur was omgebouwd tot kinderspeelhal (ideaal voor gezinnen dus!) maar ook werd nog een deel voor de koeien gebruikt. Een pracht locatie!

Dus hup daar gingen we, tentje achterin gegooid en lekker op pad naar Gelderland, Voorst welteverstaan. Heerlijk om even de Randstad achter je te laten en de vele bossen en landerijen die Nederland rijk is te bezoeken.Tijdens dat weekendje herinnerde ik al na één dag weer waarom ik zo gek op kamperen ben. Op de één of andere rare manier is het veel rustgevender en relaxter om te kamperen dan wanneer je in een hotel zit en je, als het goed is, niks hoeft uit te voeren. De belangrijkste vragen van de dag zijn: ‘wie doet de afwas?’, ‘wat doen we nu het regent (kaarten natuurlijk!!)?’ en ‘is het wc papier alweer op?

Daarnaast ben je continu buiten, wat heel goed werkt voor je geest en lichaam. Dat geloof ik oprecht. Je slaapt beter, krijgt veel frisse lucht en je pakt meer zonnestralen mee. Wanneer je even niks te doen hebt pak je een boek, ga je ‘jeux des boulen‘ of wandel je wat. Er is bijna altijd wel iets te zien of te doen. Ook heb je vaak contact met andere mensen. Even bij de buurman wat vragen of even suiker lenen van die leuke buurvrouw verderop. Wie weet maak je wel vrienden voor het leven (is mij meerdere malen overkomen)!

Nu is een boerencamping al heel wat meer ‘into the wild‘ dan een vijf sterren camping (ja die heb je ook!). Toch is het nog niet helemáál vrijheid. Mijn vriend en ik willen graag binnenkort een keer écht ‘Into the wild’ gaan. Dus alleen het hoognodige meenemen en verder overleven in de natuur. Lijkt me heerlijk. Even geen elektriciteit of internet en alleen maar bezig zijn met waar je heen gaat, waar je slaapt en wat je moet eten. Zelfs voor een social-media verslaafde als ik zelf, lijkt me dat geniééééten. Ik denk dat je dan weer helemaal zen thuiskomt. Dan waardeer je je huisje met alles erop en eraan net even wat meer. Of niet natuurlijk ;)

Zie de foto’s van het weekend hieronder!

De camping heet trouwens ‘De Adelaar’ en zit dus in Voorst (vlakbij Deventer), een hele leuke locatie. Tip!!

IMG_0863

IMG_0829

IMG_0822

IMG_0821

IMG_0787

IMG_0765

IMG_0763

IMG_0761

IMG_0759

IMG_0758

IMG_0755

IMG_0749

IMG_0745

IMG_0744

IMG_0740

IMG_0735

IMG_0733

IMG_0725

IMG_0705

IMG_0681

IMG_0925

IMG_0944

IMG_0935

IMG_0933

 

Hopelijk volgende keer een blog over het ‘echte werk’! ;) X


All photos by Geertje van Beelen

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply