Europe Hotspots Travel

Girlstrip.. la Côte d’Azur!

06/16/2017

Klik hierboven met de pijltjes door de fotogalerij. 

Een traditie is geboren. Tenminste.. als het aan mij ligt! ;-) In het voorseizoen (juni), nét voordat de drukte losbarst en het nog niet te heet is, een meidentrip naar.. de Côte d’Azur!!!

Acht dagen niet anders doen dan: strand, mensen kijken, shoppen, lekker eten en af en toe van een verkoelend glaasje Vin blanc nippen. ;-)

Twee weken voordat we zouden vertrekken besloten mijn vriendin Nicole en ik dat het tijd was voor een meidentrip met z’n twee. Iets warms, iets moois en liefst.. niet te ver weg. Een retourtje Amsterdam – Nice was zó geboekt.  Ook het vinden van een appartementje via AirBnb was een peulenschil. We vonden een appartementje middenin het centrum. Precies tussen het station en de boulevard Promenade des Anglais in: ideaal. Op die manier konden we makkelijk de rest van de omgeving per trein verkennen, maar ook wat dagen in Nice zelf relaxen.

Het mooiste deel van Nice is ongetwijfeld het oude gedeelte: ‘vieux Nice’. Daar waren de straatjes smal zijn, de muziek buiten te horen is en waar de restaurantjes in overvloed te vinden zijn.

Zomaar wat fijne Nice-tips

  • Voor het allerlekkerste ijs (inclusief zelfgemaakte hoorntjes) ga je naar Gelateria Azzurro, in oud Nice. Heerlijk! Zoals je begrijpt zijn we hier vaker dan ééns geweest. ;)
  • Reserveer een fietstour bij Baja bikes. Je ziet net even wat meer en bekijkt de stad van een ander (Hollands) oogpunt.
  • Afhankelijk van hoe veel tijd je hebt.. pak de trein om de kust van de Franse rivièra te verkennen! Denk aan: Cannes, Monaco, Antibes, St. Tropez.. Allemaal goed te doen per trein en je kunt ook nog eens genieten van een prachtige treinreis!
  • Ben je de grote keien op het strand van Nice zat? En vind je ’t huren van een bedje net ff too much? Per trein ben je in 10 minuten bij de volgende baai: het oude, mooie dorpje Villefranche-sur-Mer. Een fijn zandstrandje en leuke barretjes. Hebben wij drie keer gedaan!
  • Doe jezelf een plezier en ga dineren bij Papayou (35 Rue de la Préfecture). Zo lekkerrrrr!!!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply