Fashion Personal

Al jaren mijn allerrrrliefste mode item ❤️

06/15/2015

Ik geloof dat ik een jaar of 13 was toen ik ze voor het eerst zag. Of in ieder geval, toen ze me voor het eerst opvielen tijdens ons jaarlijkse, zomerse, drie-weekse kampeer vakantie in Frankrijk. Ik moest en zou er ook één hebben en dat was dan ook het eerste ‘prijzige’ mode merk item dat ik een jaar of wat later kocht in fashionable Parijs.

Ik heb het natuurlijk over dé: Longchamp tas. Als ik ermee kon trouwen dan had ik het allang gedaan :) Ok, misschien wat overdreven maar ik vind dit merk en de tassen echt geweldig.

Toen ik mijn eerste exemplaar kocht zag je er nog maar weinig in Nederland en waren ze eigenlijk alleen  populair in Frankrijk en Zwitserland. Uniek als ik iemand tegen kwam met een Longchampie aan zn arm. Echter zijn ze de laatste paar jaar in Nederland erg gestegen in populariteit en zie ik er steeds meer op straat.

Er zijn natuurlijk verschillende mooie modellen maar mijn persoonlijke favoriet blijft toch wel de ‘shopper’. Om dit model staat het merk bekend. De bekendste modellen kun je trouwens opvouwen tot een klein tasje aan een hengsel en worden ook op deze manier verkocht. Tevens zijn er lange en korte hengsels. Ik heb alleen maar lange hengels in mijn collectie omdat die aan mijn schouder kunnen hangen. Wel zo handig!

De grote shoppers zijn vooral ideaal om mee te reizen: ze zijn super licht en er kan heel veel in.

 
 Bovenstaande foto’s nam ik op Schiphol tijdens een tripje naar Engeland. Licht, ruim en fashionable: de ideale handtas op reis!

 

Mijn eerste eigen exemplaar (die ik dus kocht in Parijs) was een crème kleurige grote shopper met lange leren hengels:


M’n tweede was de zwarte Victoire tas met het Longchamp logo erop. Deze heb ik van mijn broer voor kerst gehad jaren geleden omdat hij wist hoe gaaf ik het merk vond. Hoe lief!!! Je ziet hem hieronder:De derde die ik kocht was een kleinere versie in lichtblauw/grijs met lange leren hengsels. Weegt zeer weinig en is compact. Handig te dragen wanneer je een dagje op pad gaat en staat super cute bij elke outfit.

  

Mijn vierde, en tevens laatst verkregen Longchamp tas, is een grote shopper met lange leren hengels (zelfde als de eerste crème kleurige) in donker groen. Zie hieronder:
  
  
De vier together:
  

Toen ik laatst op Schiphol was voor het eerdergenoemde weekendje naar Engeland kon ik het niet laten om even de tassenwinkel in te schieten en zag ik de mooie nieuwe zomerse collectie hangen. Heb gauw een paar fotootjes geschoten, zie hieronder.


Zomerse kleuren en fleurige printjes -> op mn verlanglijst!! ;)

 

Ik hoop dat ik jullie nu niet besmet heb met het Longchamp virus maar ik begrijp het he-le-maal als je nu ook vliegensvlug naar de winkel rent ;-)


xoxo

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Renate 06/15/2015 at 7:27 pm

  Oeh, die met die streepjes is leuk. Lekker zomers!

 • Reply Alisa 06/16/2015 at 12:38 am

  Die zoektocht en de primeur van het koopmoment van het eerste echte exemplaar weet ik nog alsof het vorige week was. Toch leuk om getuige te zijn van het begin van de verslaving. X

 • Reply Emma Van Maele 12/05/2015 at 2:53 pm

  AAAAHH ik ben ook ZOT van longchamp! Ik vind ze ‘handtassig’ maar tegelijkertijd ook weer niet. Ik ben 13 jaar en wil er ook zotgraag één! Maar ik heb schrik om het te vragen want ik denk dat ze gaan denken dat een handtas nog niet voor mijn leeftijd is.. Maar iedereen loopt ermee! Ouders… :(
  Greettzzz,
  Emmsyyy
  (=Emma) :)
  xxx

 • Leave a Reply